Jako rybička a BOHYNĚ KUCHYNĚ

V těhotenství i při kojení je zdravá strava až na prvním místě. A s příkrmy je každá dobrá rada zkrátka nedocenitelná :) 

S pokorou přiznávám, že moje kuchařské výkony sice strávníkům chutnají, ale fotoaparát je zrovna nemiluje :D Naštěstí jsme se našly s úžasnými kuchařkami Elly a Lenkou, které vedou dokonalý foodblog BOHYNĚ KUCHYNĚ takže již brzy najdete na našem webu i facebooku DOUBLE RECEPTY - jeden pro těhotnou/kojící mámu a druhý recept na příkrm pro miminko :) Přeji mnoho inspirace - otestujte a posílejte fotky! Je to zdravé, nad domácí kuchyni a navíc kdo s námi vaří, může mít k objednávce z MILKIE dopravu zdarma ;) 

PSTRUH NA MÁSLE S BRAMBORY UPEČENÝMI V ALOBAL

detailní postup níže pod obrázkem ;)

693BC8A7-D6DD-422D-B6B5-B633D5AF1D7A

4 filety pstruha lososovitého
8 středně velikých brambor
sůl
čerstvě mletý pepř
kus másla
olivový olej
česnek podle chuti
svazek jarní cibulky

Brambory si omyjte, očistěte kartáčkem na zeleninu a rozkrojte na čtvrtky nebo osminky, podle velikosti.

V misce smíchejte olivový olej, sůl, česnek, případně trochu kmínu. Připravte si kusy alobalu. Tak velké, aby vám do každého vyšly dvě brambory. Potřete alobal směsí oleje s kořením a naskládejte na něj brambory. Ty také potřete kořeněným olejem. Důkladně zabalte.

Bramborové balíčky naskládejte na plech a dejte péct do trouby. Pečte na 170 °C, asi 30 minut. Doba pečení může být i delší, podle velikosti brambor.

Až jsou brambory měkké, začněte s přípravou pstruha. Bude to bleskovka.

Filety z obou stran osolte a ochuťte pepřem. Opečte na pánvi s máslem a lžící olivového oleje. Z každé strany postačí dvě, tři minutky. Aby ryba zůstala šťavnatá a nebyla vysušená.

Na talíři podávejte rybu s brambory, hustě posypané na kolečka nakrájenou jarní cibulkou. Pro chuť můžete jarní cibulku lehce opéct ve výpeku z ryb. 

Recept a foto od BOHYNĚ KUCHYNĚ pro MILKIE.CZ a všechny maminky i miminka :)