Velký přehled pojišťoven

Příspěvky v těhotenství 2023

Mámy, pojišťovny s vámi počítají! 3000 Kč na těhotenský polštář, 2500 Kč na cvičení nebo 3000 Kč na laktační poradenství. Přečtěte si, na co máte letos nárok, a zažádejte včas.

 

Které pojišťovny vám zaplatí kojicí a těhotenský polštář?

Dobrý polštář je pomocník číslo jedna. Díky němu se v těhotenství vyspíte a po porodu pohodlně nakojíte. A to je k nezaplacení. Tip: Nenechte se zmást terminologií. Těhotenský a kojicí polštář můžou být jeden multifunkční kousek.

Jak požádat o příspěvek na kojicí polštář?

Většinou budete potřebovat účtenku od polštáře, někdy i těhotenskou průkazku. Pojišťovny mívají na svém webu formulář, přes který žádost odešlete. Peníze vám většinou posílají na účet.

Pojišťovna může mít další podmínky, jako je seznam schválených prodejen, značek nebo stáří účtenky. Radši si toto ověřte u své pojišťovny.

 
 

Pozor, pojišťovnu můžete změnit jen 2× do roka!

V tomto článku vám možná padnou do oka příspěvky jiné pojišťovny, než je ta vaše. Bohužel nemůžete hned přejít. Změna pojišťovny se řeší jen dvakrát ročně, a to k těmto datům: 1. leden a 1. červenec. Zvažte také příspěvky pro miminka. Vaše dítě musí mít stejnou pojišťovnu jako vy.